Koppelingen tussen Stress and anxiety, ploegendienst en Serotonine

Koppelingen tussen Anxiety, ploegendienst en Serotonine

De 21e Eeuw wordt het finest gekarakteriseerd door de komst van de ultra-moderne technologie, wereldwijde commerciële en business, en het onstuitbare verlangen om te komen en te blijven. Vanwege deze factoren, bedrijven concurreren in een wereld waar de economie is 24 uur each dag, zeven dagen each week. Dit fenomeen leidde tot de vraag voor werknemers pass away zou werken, zelfs tijdens de nacht kid in de vroege uren van de ochtend. Dit werk plannen teruggedraaid werknemer levensstijl, waardoor de dag van hun tijd aan het slapen. Verschuivingen kunnen verstoren van de normale lichaamsfuncties, belemmeren slaap cycli, en verminderen het lichaam de serotonine niveaus. Serotonine is een neurotransmitter die is gevonden in het centrale zenuwstelsel en de effecten van meerdere functies, zoals stemming, slaap, seksualiteit, en eetlust. Deze neurotransmitter kan ook het bevorderen van de cel regeneratie.

Researches tonen aan dat niet-dag in ploegendienst hebben de neiging om lagere niveaus van "feel-good" hormonen serotonine. Onderzoekers aan de Universiteit van Buenos Aires, geleid door Dr. Carlos J, Pirola studeerde 683 mannen en vergeleken 437 dag werknemers kid en satisfied 246 werknemers in ploegendienst. De resultaten, de verschuiving van de werknemers serotonine niveaus, gemeten door middel van bloedonderzoek waren significant ale dan die op reguliere dag schema. Naast de verminderde serotonine levels, werknemers in ploegendienst werden ook gevonden te hebben een hogere cholesterol, heup-taille proportion' s, een verhoogde bloeddruk en een hogere triglyceride niveaus.

Omdat serotonine niveaus beheren slaap patronen en andere lichaamsfuncties, de Universiteit van Buenos Aires studie suggereerde dat het werken in ploegendienst kan ook leiden kid een zogenaamde Shift Job Sleep Problem. Mensen fulfilled deze stoornis hebben de neiging om te blijven wakker als ze moeten slapen. Deze personen worden erg moe tijdens de wakkere uren. Deze aandoening vindt plaats door een uurrooster dat plaatsvindt tijdens de normale slaap-periode. Vanwege dit, mensen die moeite hebben satisfied slapen, omdat hun lichamen zijn nog horses geprogrammeerd om te worden wakker. De tijd van in slaap en wakker zijn is verschillend van wat het lichaam van de interne klok verwacht.

Andere research studies vonden ook dat niet-standaard en nacht werken in ploegendienst kan invloed hebben op de cardiovasculaire en metabole systemen. Deze research studies suggereren dat emergency room een mogelijkheid is dat het werken in ploegendienst is niet straight verantwoordelijk voor hoge bloeddruk en een verhoogde lichaamsvet, volgens de onderzoekers van de Buenos Aires studie. Naast de verstoring van het slaappatroon, verminderde niveaus van serotonine zijn ook gekoppeld aan andere voorwaarden, zoals stress, angst en depressie.

Veranderingen in levensstijl kunnen leiden tot een verbeterde serotonine niveaus. Om serotonine niveau dat in overeenstemming is, slaappatroon, moet constant zijn en voedsel regimens moeten zijn van de noodzakelijke vitaminen en mineralen om de controle van de serotonine-niveaus. Bepaalde medicijnen en stoffen als cafeïne, pure nicotine, alcohol en antidepressiva moet worden vermeden, omdat ze kunnen afbreken van de productie van serotonine.

Individuen pass away willen verbeteren van hun serotonine niveaus kunt gebruiken medicatie om chicken te helpen hun doel te bereiken. Het aminozuur 5-HTP kan worden beschouwd als een aanvulling op en verbetering van het vermogen van het lichaam om de productie van serotonine. Een ander aminozuur L-tryptofaan wordt gebruikt door het lichaam om de productie van serotonine. Echter, voor het nemen van deze supplementen, patiënten worden geadviseerd om te streven naar de goedkeuring van artsen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Personen die ervoor kiezen om te werken in de nacht moet het handhaven van voldoende rust te verminderen van nadelige gevolgen die zich kunnen ontwikkelen. Een gezonde levensstijl en gezonde voeding regimes kan verbeteren serotonine-niveaus en het verbeteren van de kwaliteit van het leven.

Meer Seksualiteit Artikelen