Een Handleiding voor Ouders Voor Seksuele voorlichting

Een Handleiding voor Ouders Voor Seksuele voorlichting

De meeste ouders begrijpen het concept van voorlichting over seksuele gezondheid, maar velen zijn niet van mening klassikale instructies over seksuele gezondheid voldoende voor hun kinderen wensen. Hoewel de basic informatie wordt gedeeld tijdens de les, de tiener kan niet horen of begrijpen alles wat hij of zij moet weten. Seksuele voorlichting is een ouder de verantwoordelijkheid, onhandig als het kan. Nog steeds, de samenleving in het algemeen, is gebaseerd op de formele schoolsysteem kinderen voorzien van de benodigde biologische en sociale achtergrond over seksualiteit. Maar door het geven van follow-up informatie en het versterken van wat de tiener geleerd op school, kunnen de ouders hun kinderen kunnen helpen in het maken van verstandige beslissingen te nemen als het gaat om seks.

Het is niet makkelijk voor ouders om te praten met hun kinderen over het gevoelige onderwerp van seks. Eeuwig wachten op de spreekwoordelijke juiste moment kan maken ouders missen de kans om hun kinderen te onderwijzen over de behoefte aan informatie, verantwoordelijkheid, en oplettend te zijn als het gaat om seksueel gedrag. In plaats van dat ze klaar zijn voor dit soort van praten, denk aan voorlichting over seksuele gezondheid als gewoon een ander gesprek. Bijvoorbeeld beslag leggen op het moment wanneer een TV-programma werpt vragen op over verantwoord seksueel gedrag, en gebruik deze om te beginnen met de discussie. Als in het geval van een goed onderwerp komt op een niet-zo - handige tijd, gewoon zeggen dat het praten over deze later zou het een goed idee, en menen door te praten over het op een veel later tijdstip.

Het houden van voorlichting over seksuele gezondheid low-key kan een goed idee zijn. Probeer nooit druk om het kind te praten over seks. Gewoon om het onderwerp wanneer u alleen met uw kind of tiener. Alledaagse momenten, zoals ritjes met de auto, boodschappen doen, of tijdens de late night snacks kunt het beste in de gelegenheid om over seks te praten. Ook, eerlijk met je kinderen is belangrijk. De toelating van hen die, net als zij, zich ongemakkelijk voelen met praten over seks, maar benadrukken dat het een onderwerp dat je moet bespreken openlijk, zonder pre-oordeel of angsten. Als een kind een vraag stelt dat een van de ouders niet hebben van een antwoord op biedt om onderzoek te doen naar de antwoorden of ze op te zoeken samen moeten een goed alternatief.

Bij het praten over seksuele voorlichting aan kinderen, die direct is ook nodig zijn voor duidelijke communicatie. Vermelding van gevoelens en opinies over specifieke seks problemen, zoals orale seks en geslachtsgemeenschap, en het presenteren van de risico 's van het objectief, met inbegrip van emotionele pijn, seksueel overdraagbare aandoeningen (soa en ongeplande zwangerschap kunnen hun ogen openen voor mogelijke risico' s bij het omgaan met seks voor het huwelijk. Bovendien, het geven van lezingen of het geven van bangmakerij, is niet goed. Nooit lezing van hen of het vertrouwen op bangmakerij alleen maar om hen ontmoedigen van het doen van een seksuele activiteiten. In plaats daarvan, door te luisteren naar wat ze te zeggen hebben kan u helpen begrijpen van het kind met de dagelijkse druk, problemen en bezorgdheid met betrekking tot seksuele gezondheid.

In het hebben van de juiste voorlichting over seksuele gezondheid gerelateerde gesprek met een tiener, is het essentieel om te gaan dan de feiten. De behoeften van het kind om te weten van de juiste informatie, maar moet nog steeds open voor hun gevoelens, hun waarden en attitudes. Proberen en te onderzoeken ethische vragen met verantwoordelijkheid in de context van de eigen persoonlijke of religieuze overtuigingen. En door het uitnodigen van je kinderen om meer gesprekken met u op seks en andere zaken die belangrijk voor ze zijn, je zal ook je relaties met hen meer gezond, informatief en leuk.

Vind Meer Seksualiteit Artikelen