Bent U Getrouwd, Maar Lonesome Tonight?

Bent U Getrouwd, Maar Lonesome Tonight?

In weerwil van het feit dat sociale dieren, de menselijke wezens zijn in wezen eenzame wezens. Onze zoektocht naar een levenspartner komt voort uit een behoefte in te vullen een diepe leegte die ieder van ons voelt zich in de krochten van onze ziel. Huwelijk de sleutel lijkt te zijn dat de deur ontgrendeld en garandeert ons dat de release van ons 'eenzame opsluiting'.

Goed, so far so good. De eerste paar jaar van het leven van een echtpaar zijn prachtig - een reeks van romantische pogingen van de kant van beide partijen om 'elkaar aanvullen'. De mantra lijkt te worden " U en ik samen, we hoeven niet iemand anders. Honing, naar de hel met de wereld, we hebben elkaar." Maar het doel van het samenkomen van lijkt te krijgen verslagen als het nieuwe koppel heeft de neiging om zich te isoleren van zichzelf in haar eigen wereld. In plaats van eenzaam apart, nu zijn ze eenzaam 'samen'.

Langzaam, natuurlijk ging het wat meer, zoals in de wil van alle menselijke relaties. Na het worstelen met het vinden en stevig te vestigen een verenigde identiteit, opeens het echtpaar de strijd om de individualiteit weer. Waar is het ik en Me binnen het Ons en We hebben van het huwelijk? Nou, je zou beter geluk zoeken naar een speld in de spreekwoordelijke hooiberg als nu "u hoeft het niet geef me genoeg tijd" is veranderd in "je niet geef me genoeg ruimte"! Maar het is niemand zijn schuld. Zie je, dat is de aard van het huwelijk. Elke krimpt de ruimte. Uw ruimte. Alle ruimte.

Dus je zou kunnen zitten in een grote kamer, genieten van het uitzicht buiten het raam, toen plotseling uw betere helft komt. En dan is het dezelfde kamer, dezelfde weergave, behalve dat het kleiner nu. Het is ongeveer de helft van de grootte. Maar natuurlijk, je hebt om te trouwen, om te weten waar ik het over heb.

Dus de eenzaamheid, zeg je? Binnen het huwelijk? Honing, een paar dagen krijg ik gereduceerd tot "geef me een uur van rust. En rustig. Alleen al. En zelfs niet bellen". Dus vergeet het maar. In een 'goed huwelijk', is er geen ruimte voor de mens die eenzaam is. Heck. Er is geen tijd voor. Niet met kinderen. Het woord is bijna dynasoric connotatie. Toen waren gehuwde vrouwen zo gezegend?

Meer Huwelijk Artikelen